Zorgeloos zelf zonne-energie opwekken met Eneco

Belang in startup Zon-IQ maakt grootschalige uitrol mogelijk

21 MAART 2012, ROTTERDAM
Samenvatting
Eneco wil met de introductie van haar nieuwe product Eneco Zon&Zeker dit jaar marktleider worden op de consumentenmarkt voor zonnepanelen. Op deze jonge markt spelen snelheid, accuraatheid en een grote installatiecapaciteit een cruciale rol. Om daar nog beter aan te kunnen voldoen, neemt Eneco een belang van 25% in Zon-IQ. Dit bedrijf is vorig jaar gestart door Jacques van Seeters, de oprichter van Energiedirect.

Zorgeloos energie opwekken
Zonne-energie past naadloos in Eneco’s strategie om samen met de consument decentraal duurzame energie op te wekken. Zo geeft Eneco verder invulling aan haar missie “duurzame energie voor iedereen”. Een gemiddeld huishouden kan met zonnepanelen op het dak jaarlijks voor zo’n 450 euro aan duurzame elektriciteit opwekken, maar de weg daar naar toe is voor velen te ingewikkeld. Met Zon&Zeker gaat Eneco alles in één keer voor de klant regelen: van de installatie tot aan de verrekening van de terug geleverde stroom. Een deskundige medewerker komt bij de geïnteresseerde klant thuis en geeft een aanbod-op-maat. Door haar 1,8 miljoen klanten kan Eneco hen écht schaalvoordeel bieden.

Vóór de zomer geplaatst
Eneco wil zoveel mogelijk klanten nog voor de start van de zomer van zonnepanelen voorzien. Er is daarom al voor 1500 klanten panelen ingekocht. Op de panelen is een garantie van 10 jaar van toepassing. Bovendien biedt Eneco de 10 jaar Zon&ZekerGarantie, waarbij met een monitoringsysteem op afstand de werking en het rendement van de panelen bewaakt wordt. Hiermee kan zekerheid van opbrengst worden gegeven. Bovendien heeft de klant met het systeem via internet en smartphone op ieder moment van de dag inzicht in de opbrengst van de panelen. 

Zon-IQ
Zon-IQ is een initiatief van Leon Harrewyn, Berend Olde Rikkert, Jacques van Seeters en Filip van Zon. Gezamenlijk hebben ze een jarenlange ervaring in de energiemarkt. Zon-IQ heeft een landelijk dekkend netwerk van ervaren installateurs en werkt samen met belangrijke marktpartijen.

Afbeeldingen
Video's
Documenten
Contactpersonen
Over Eneco

Over Eneco

De Eneco groep richt zich op het besparen van energie; het samen met klanten opwekken van duurzame energie en het leveren van schone energie (elektriciteit, gas en warmte). De Eneco groep bestaat uit de bedrijven Stedin (netbeheer), Joulz (infrastructuren) en Eneco (energiebedrijf). Vanuit haar missie ‘duurzame energie voor iedereen’, investeert de Eneco groep in duurzame energiebronnen, energie-oplossingen en infrastructuur met als doel energie ook op langere termijn schoon, leverbaar en betaalbaar te houden voor de klant. Bij de Eneco groep werken circa 7.000 mensen, waarvan enkele honderden buiten Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

 


berichten