Virtuele ballonnenwedstrijd Eneco schot in de roos

Al bijna 25.000 ballonnen opgelaten, de verste eindigt in oost-Polen

01 NOVEMBER 2011, ROTTERDAM
Samenvatting
De digitale ballonnenwedstrijd die Eneco organiseert ter ondersteuning van de introductie van HollandseWind, wordt wegens succes verlengd tot 23 november. Iedereen kan er via een speciale internetsite vanaf zijn eigen postcode virtueel een luchtballon oplaten en via Google Maps de reis van de ballon van minuut tot minuut volgen. De eigenaar van de ballon die wekelijks het verste komt, wint een échte ballonvaart. De recordballon tot nu toe landde in Zabludów in het uiterste oosten van Polen.

De werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen
De ballonnenwedstrijd is een versimpelde weergave van de werkelijkheid, waarbij Eneco zo dicht mogelijk bij die werkelijkheid wil komen. Het doel is om mensen de kracht van wind te laten ervaren. Er wordt gebruik gemaakt van de actuele weerdata van Meteoconsult afkomstig van 25 weerstations verspreid over West-Europa. Deze gegevens, waaronder de windkracht en de windrichting, worden eenmaal per uur geüpdate. In de werkelijkheid vliegt een ballon niet oneindig. Hij kan in een boom blijven hangen, knappen of er kan lucht ontsnappen. Om deze invloeden te benaderen, is elke ballon onderhevig aan een kansberekening. Per kwartier wordt bepaald of de ballon kapot gaat of dat hij lucht verliest en dus gaat landen. Deze kans wordt steeds groter naarmate de ballon langer in de lucht is. De digitale ballonnenwedstrijd is bedacht en gebouwd door Proximity Amsterdam, het online/activatiebureau dat nauw samenwerkt met FHV BBDO, het reclamebureau van Eneco.                                                           

Eerste windmolenpark HollandseWind uitverkocht
HollandseWind is een nieuw product van Eneco op de Nederlandse consumentenmarkt, waarbij windkrachtkorting wordt gegeven. Het principe is dat hoe harder het waait, hoe meer elektriciteit een windmolen opwekt. De korting loopt afhankelijk van de hoeveelheid wind op tot 108 euro in drie jaar. De klant neemt dan gegarandeerd windenergie af van een van drie geselecteerde Nederlandse windparken. Sinds de campagne begin oktober is gestart, zijn al een paar duizend huishoudens overgestapt op HollandseWind. Hierdoor is sinds een paar dagen één windmolenpark al ‘uitverkocht’. Het gaat om windpark Sint Antoinedijk (2009) uit het Brabantse Oudenbosch. De vijf windmolens in dit park zullen de komende drie jaar exclusief voor HollandseWind elektriciteit opwekken.

Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Over Eneco

Over Eneco

De Eneco groep richt zich op het besparen van energie; het samen met klanten opwekken van duurzame energie en het leveren van schone energie (elektriciteit, gas en warmte). De Eneco groep bestaat uit de bedrijven Stedin (netbeheer), Joulz (infrastructuren) en Eneco (energiebedrijf). Vanuit haar missie ‘duurzame energie voor iedereen’, investeert de Eneco groep in duurzame energiebronnen, energie-oplossingen en infrastructuur met als doel energie ook op langere termijn schoon, leverbaar en betaalbaar te houden voor de klant. Bij de Eneco groep werken circa 7.000 mensen, waarvan enkele honderden buiten Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

 


berichten